STANDARD BETINGELSER FOR GRUPPEREISER

Vi er en registrert turoperatør som følger vanlige betingelser for bransjen. Våre turer er alle listet på denne hjemmesiden, og de vil bli gjennomført dersom det er nok påmeldte. Vi kan avbestille turer dersom forhold på reisemålet tilsier det eller det er andre ting som Cruise Ferie A/S ikke kan ha kontroll på og som tilsier at turen ikke kan gjennomføres som planlagt.
Betingelsene er gjeldende ved firmatur, belønningsreise eller annet, der turprogrammet er fastsatt i dialog mellom vår representant i gruppeavdelingen og gruppens/firmaets kontaktperson. Gruppen må bestå av minst 20 personer. Unntak for dette etter avtale.
Betingelsene gjelder også for påtegningsturer der våre gjester har meldt seg på en tur fra vårt program.

Vi er underlagt lov om pakkereiser. Her kan du lese om dette
Cruise Ferie har innbetalt gyldig garanti til Reisegarantifondet og er medlem.

AVBESTILLINGSREGLER

Disse reglene kan være forskjellige fra tur til tur, men i hovedsak er all bestilling bindende. Vi gir de samme avbestillingsbetingelsene som vi har hos våre leverandører videre til våre gjester. Reglene er som følger:
1: Ved bestilling sendes en faktura med netto pr. 10 dager på depositum på
20% av turens kostnad. Denne er ikke refunderbar og avbestilling etter påmelding gir ingen refusjon av depositum bortsett fra ved sykdom dersom avbestillingsforsikring er tegnet og legeattest kan fremvises. Dette blir en sak mellom den reisende og deres forsikringsselskap.
2: Avbestilling før 70 dager før avreise: 50% av turens kostnad må betales
3: Avbestilling før 60 dager før avreise: 60% av turens kostnad må betales
4: Avbestilling før 40 dager før avreise: 80% av turens kostnad må betales
Turens sluttfaktura forfaller til betaling 40 dager før avreise og avbestilling etter dette gir ingen refusjon bortsett fra ved sykdom dersom avbestillingsforsikring er tegnet og legeattest kan fremvises. Dette er en sak mellom den reisende og deres forsikringsselskap.
All avbestilling til Cruise Ferie A/S skal skje skriftlig til [email protected]

ENDRING AV PRIS 

Prisen er basert på gjeldende priser, valutakurser og avgifter ved utarbeidelsen av tilbudet. Det tas forbehold om prisendringer som følge av endring av overnevnte, fly- og transportavgifter, samt uforutsette skatter og avgifter som er utenfor vår kontroll.

INNSTILLING AV REISEN 

Arrangøren har rett til å innstille reisen ved uforutsette hendelser, eller når det er for få gjester til å gjennomføre reisen inntil 30 dager før avreise. Minimumsantall der hvor det er aktuelt, vil være angitt i beskrivelsen av den aktuelle tur i informasjonsskriv eller på nettsiden. Arrangøren har også rett til å innstille reisen grunnet kansellering av fly eller force majeure. Våre gjester vil da få tilbakebetalt det hun/han har innbetalt. Andre krav kan ikke rettes mot arrangøren på grunn av avlysningen.
 

BETALING

Vi sender faktura både på depositum og sluttfaktura ved bestilling. Henviser til våre avbestillingsregler. Må du avbestille, så vil vi kreditere sluttfaktura og sende en ny faktura basert på det resterende beløpet som må betales. Se Avbestillingsregler.

Betaling med VIPPS: Les mer her
Vårt unike VIPPS nummer er 543481.
Betal gjennom appen på mobilen og bruk knappen kjøp og betal. Skriv inn koden vår og betalingen blir utført.
Husk at dersom det kortet som belastes hos deg har avbestillingsforsikring/reiseforsikring, så virker disse forsikringene ved betaling med VIPPS. Les mer om det over.
Vi tar ikke betaling med kredittkort/debetkort. Les over om betaling med VIPPS.

FORSIKRINGER

Alle reisende har selv ansvar for å ha gyldig reise- og avbestillingsforsikring.

NAVNEENDRINGER

Kan gjøres i de fleste tilfeller mot omkostninger som varierer avhengig av tur og hvilket flyselskap vi benytter på den spesifikke turen.

TILSLUTNINGSBILLETTER

Viktig informasjon vedrørende tilslutningsbilletter: Vi anbefaler alle våre kunder å bestille fleksible tilslutningsbilletter. De billigste billettene du eventuelt kjøper selv på nettet kan ofte ikke endres eller avbestilles uten kostnad. Endring må gjøres i god tid før avreise og de må gjøres samme sted som billetten er kjøpt. Cruise Ferie A/S står ikke ansvarlig for endrings kostnader ved forsinkelse, endringer eller kansellering av fly.

REISEDOKUMENTER

Kunden plikter å sjekke at navn, datoer, hotell og øvrig informasjon er i overensstemmelse med bestillingen. Husk at navn i bestillingen må være identisk med det som står i passet.
I de fleste tilfellene er det likevel reiseleder som har de fleste reisedokumentene, og vi står da selv ansvarlig for at dette stemmer. For avreiser fra andre steder enn Bergen, vil flybilletter og annen info bli sendt kunden i god tid før avreise, og kunden må sjekke at disse er i henhold til det som er bestilt.

USA TRAVEL AUTHORIZATION 

Alle norske statsborgere som skal reise til USA må fylle ut elektronisk registreringsskjema kalt ESTA (Electronic System for Travel Authorization) senest 72 timer før avreise. På denne siden kan du finne skjemaet: ESTA SKJEMA USA

SØKNAD OM VISUM OG INFORMASJON OM VISUM TIL LANDET DU SKAL TIL.

Alle våre gjester som skal reise med oss til Russland må ha visum. Det er kundens ansvar å få visum for den spesifikke turen, og Cruise Ferie AS vil sende den invitasjonen fra rederiet som er nødvendig ut til kunden straks sluttfakturaen er betalt. Denne invitasjonen er inkludert i vår turpris. Vi har skaffet våre kunder 20% rabatt på kostnaden for visum gjennom vår samarbeidspartner Visumservice AS i Oslo.
Klikk her og du kommer direkte til Cruise Ferie AS sin egen side
hos Visumservice AS,  der hele søknaden forklares enkelt og greit, og du kan selv ordne dette for et rabattert beløp.Vi gir vår rabatt direkte til deg. Husk å sende med invitasjonen som du får av oss. Ved å gjøre det selv har du kontroll på denne prosessen, og det er lett å gjøre det selv gjennom vår norske, profesjonelle partner. Klikk her og se hvor lett det er.
For opplysninger om det er nødvendig med visum dit du skal reise, se 
landsider.no