Cook islands er En idyllisk øygruppe i stillehavet Og En opplevelse for livet.

DESTINASJON:
Rarotonga, Cook Islands
DATO:
Hver dag hele året.
Passer best med avreise hver lørdag.

Pris: 
For 12 netters opphold 
pr.pers.i Muri Logoon Villa:
Pr.pers.ved 4 pers: kr 18.850,-
pr.pers. ved 3 pers: kr 26.700,-
Pr.pers. ved 2 pers: kr 35.750,-
Pr.pers. ved 1 pers: kr 69.550,-
Flybillett kommer i tillegg og kan ikke kalkuleres inn da den varierer avhengig av valg av dato og flyselskap. Vi er behjelpelige med råd.


Dette er turen til noen av de vakreste øyene i Stillehavet. Du kan få det til hvis du vil. 

Pakken inkluderer:

  • Oppholdet på 5* +++ luksus leiligheten Muri Lagoon Villa i 5, 12, 19 eller 26 dager med tidlig innsjekk og sen utsjekk basert på flytider via Los Angeles.Transport til og fra flyplassen på Rarotonga.
  • Kaka Lagoon Cruise med transport og lunch
  • Raro Safari Tour med transport og lunc
  • Island Night Buffet Dinner & Show med transport.


Dag 1:
Avreise fra Norge med fly til Los Angeles og videre direkte til Rarotonga. Tidspunkt er avhengig av dato.

Under finner du hva du vil få oppleve og hva du går glipp av hvis du ikke reiser på denne "once in a lifetime" opplevelsen.

Cook-øyene.

Den ultimate ferien i Stillehavet, noe som du aldri vil glemme.

Vil du virkelig oppleve noe helt utenom det vanlige, bestemmer du deg for å reise på en «en gang i livet» tur til øyen Rarotonga, hovedøyen på Cook Islands midt ute i Stillehavet.

Vi representerer i Norge det beste av det beste hva gjelder overnatting og service på øyen og du er i trygge hender og i svært komfortable omgivelser fra du ankommer til du forlater denne perlen på jord. Vedlagt i dette programmet finner du en oversikt over hva øyen har å by på, sammen med en oversikt over alternative priser basert på hvor mange dere er som reiser sammen. Vi tilbyr leiligheten Muri Lagoon Villa der det er plass til 4 personer. Andre steder på forespørsel. Dere finner alle våre overnattings muligheter på vår link www.cookislandsholidayvillas.com.

Vi tilbyr opphold med og uten flyreise, du kan selv velge om du vil bestille din egen flyreise da noen gjerne vil kombinere et opphold her sammen med en annen reise. Dersom du reiser til og fra Norge, så tilbyr vi å fly med Norwegian til London der dere går om bord i Norwegians Dreamliner som tar dere direkte til Los Angeles. Her skifter dere fly og reiser direkte med Air New Zealand  til Rarotonga.

Dere blir møtt på flyplassen og transportert til vår villa Muri Lagoon for 5, 12, 19 eller 26 netter, der vi grunnet flytider har inkludert tidlig sjekk inn og sein sjekk ut. Dere skal selvfølgelig få nyte maksimalt under vårt besøk. og får med dette fulle dager ekstra da vi lander tidlig om morgene og reiser hjem seint på kvelden.

Med i pakken har vi plukket ut tre forskjellige utflukter som vi mener alle bør være med på for å oppleve dette fantastiske stedet og dets folk.

1: Koka Lagoon Cruise med transfer og lunch.

2: Raro Safari tur med transfer og lunch.

3: Island Night Buffet Dinner & Show. Transfer og buffet er inkludert.

Sjekk infoskriv om Cook øyene på neste side, og ta din livs reiseavgjørelse.
Cook Islands har ambassade i Oslo. Her finner du informasjon.

Dag 2 og fram til hjemreise:

Du ankommer Rarotonga som er hovedøyen av de 15 øyene på Cook Islands tidlig på morgenen, og blir møtt av vår representant som tar deg med til din Muri Lagoon Villa for tidlig innsjekk.

Generell informasjon om Cook Islands.
 
Cook-øyene består av 15 små øyer og ligger i hjertet av Stillehavet, halvveis mellom Hawaii og New Zealand. En oase av frihet med krystallblått vann, hvite sandstrender, varmt vær hele året og en autentisk, vennlig lokalbefolkning. Med under 30 minutter med fly til hvilken som helst av de 15 øyene, er det lett å gjøre så mye eller så lite som du vil på Cook-øyene. Rarotonga, hovedøyen, og sentrum av Cook-øyene, har mye å vise fram, men er forblitt uberørt. Det er ingen trafikklys, bare 4 merkede gågater, ingen Starbucks, ingen McDonalds og ingen bygning høyere enn det høyeste kokosnøtt-treet. Vårt frodige, sentrale fjellrike går ned til den varme lagunen med hvite sandstrender. Bare 32 kilometer i omkrets er Rarotonga som en stor feriekoloni, det er lett å komme til overalt.

 

Finn ut mer om vårt folk og vår historie.

Som moderne stillehavsfolk, er Cook Island en kosmopolitisk blanding av vestlig innflytelse og gammel, polynesisk kulturarv. Som enhver ekte maori, nyter de pomp, prakt og store seremonier med tradisjonelle skikker og mye fest. Gjestfrihet, smil og en varm velkomst kommer naturlig.
Den naturlige, uberørte skjønnheten og sjarmen til landskapet vårt er tilpasset av vennligheten til folket som ikke har noe imot å tilby hjelp, slå av en prat eller invitere besøkende på en kveld ute. En del av kulturen er de vi elsker å engasjere seg med turistene og dele deres lille paradisiske livsstil. Folk kan komme for sol og varme, men du vil aldri glemme lokalbefolkningens varme mottagelse.


Familieverdier.

De iboende egenskapene av ekte omsorg for andre, og kjærlighet til familien, er tydelige. Familiens bånd er viktig og utvidet familie er en integrert del av livet. Barn lever ofte sammen med besteforeldre, og nevøer og niese lever med tanter og onkler.


Vår historie.

Great Polynesian Cook Islanders er ekte polynesere som kan knyttes direkte tilbake til de første og beste sjøfolkene i Stillehavet. Sofistikert navigasjon tok dem fryktløst på jakt etter nye land. Deres tapperhet, dyktighet og rene styrke når langt utover legendariske eventyrere fra Portugal eller Spania, Nederland eller England. Fra 1500 f.Kr. ble polynesiske øyer gradvis befolket av maori-forfedre som kom dit i deres Vakas (storslåtte gigantiske tre-, dobbelt skrogede kanoer) styrt av stjernene og deres berømte kunnskap om navigasjon.

Sentrum av Polynesia, Cookøyene er spredt ut på 2 millioner kvadratkilometer. Polynesere kom til Rarotonga rundt 800 e.Kr.


Kristne misjonærer.

Innflytelsen fra de første kristne misjonærene i 1821 var umiddelbar. Pastor John Williams fra London Missionary Society og hans misjonærer gjorde sitt beste for å avgjøre hva de skulle gjøre med den kulturelle arven til Cook Islands innbyggere. Det var ikke tillatt å synge, danse eller tromme. Deres ankomst endret den tradisjonelle livsstilen, men på en eller annen måte har Cook Islands innbyggere klart å bevare sin stolte polynesiske arv og blande den med sin kristne tro. Misjonærenes innflytelse har vært til nytte for alle, med de vakre hvite kirker, acapella sang på søndager og den tradisjonelle muumuu kommer fra dem.


Politisk historie.

Opprinnelig het øyene Hervey Isles etter en britisk herre, senere kalte russerne dem Cookøyene til ære for den berømte kaptein Cook i 1823. I 1888 ble de en del av den britiske unionen.
I 1901 bestemte New Zealand seg for å anektere landet til tross for motstand fra de tradisjonelle høvdingene. Mange av øyene ble erklært uavhengig av lokale høvdinger uten føderalt lovverk. Imidlertid forblir det et protektorat til 1965, da som en selv regjerende stat under New Zealands regi. Sir Albert Henry ble valgt til statsminister. I dag er landet i hovedsak uavhengig eller selvstyrende, men fritt underlagt New Zealand, som står ansvarlig for forsvaret.

En traktat ble undertegnet i juni 1980 med USA, der alle hevder at øyene Penrhyn, Pukapuka, Manihiki og Rakahanga ble avskrevet av amerikanerne.


Cookøyene tilbyr en unik ferieopplevelse som er populær blant dagens reisende som ser etter uberørte omgivelser, blå himmel, naturlig skjønnhet, kulinariske spesialiteter, karakteristiske opplevelser, alt innenfor en vennlig, trygg og åpen kultur. I tillegg til de åpenbare økonomiske fordelene gir turismen Cook Island muligheten til å dele sin kulturarv med verden, fremme forståelse og respekt for de naturlige og tradisjonelle aspektene av øyene, og opprettholde og oppmuntre til en bærekraftig tilnærming til turismeutvikling.


'Kia Orana' - oversatt betyr: 'Må du leve et langt og tilfredsstillende liv'. Det er ikke bare måten vi hilser på hverandre, det er hvem vi er ...
"Meitaki betyr at alt er bra, vel, OK, og takk alle sammen. Å være Meitaki er å føle seg bra.
"Mana Tiaki er vakthold med den hellige hensikt å bevare fremtidige generasjoner. Som Tiaki eller foresatte har vi Mana eller makt til å utvikle vårt folk og holde vår kultur og kulturarv levende. "


Det er alltid en rett tid å besøke disse øyene. Cook-øyene har et hyggelig, varmt og solrikt klima året rundt. Juni til august er litt kjøligere måneder, november til mars markerer den varmere sesongen, med sporadiske tropiske dusjer. De tørre månedene, fra april til november har gjennomsnittlig 26 ° C. Den varmere, mer fuktige sesongen går fra november til mars, når temperaturen varierer mellom 22 ° C (min) og 30 ° C (maks).
 
Cook Islands polynesiske kultur finner vi ikke bare i museer, vi feirer det i hverdagen. Det er så lett å oppleve det vi elsker å dele det med våre fremmede gjester. Rarotonga er så levende og er et fargerikt hjem for et blomstrende lokalt kunstbrorskap. Stykker av lokale kunstnere kan ses og kjøpes fra små utsalgssteder, inkludert to gallerier som spesialiserer seg på originale verk av ledende lokale kunstnere, Beachcomber Art Gallery i byen og det mindre kunstgalleriet i Arorangi. Gamle tradisjoner er bevart i det nasjonale museum og biblioteket i Avarua, mens Takitumu Pa Arikis palass-museum er åpent for publikum. Veving er en del av hverdagen, og hatter, fans og matter fra både pandanus og rito er sanne lokale skatter. Gamle måter å leve livet på kan oppleves på en av våre autentiske landsby turer på Rarotonga eller Aitutaki. På samme jord levde våre forfedre, og vi lærer om stammenes skikker og rike historie om stammeforsvar, invasjon og kannibalisme før kristendommens ankomst. Undersøk gjerne historiske gjenstander som jordbruksverktøy, våpen og tradisjonelle kjoler. I tillegg til matlagingsteknikker vises veving av alt fra å lage hytter og poser med kikau til klær, hatter, matter og fans fra både pandanus og rito.

Vær fortryllet.

På "Island Night" kulturelle show, er det grupper som danser med ild til den raske rytmen fra trommer. Gå til de pulserende Punanga Nui-markedene for musikk, dans og autentisk lokal mat. Her vil du oppdage vakre lokale håndverk som fantastiske Tivaevae (fargerike dyner) eller håndlagde ukuleler. Eller bli med til kirken på søndag, da vi bærer våre fineste hatter og løfter våre stemmer i lidenskapelig, harmonisk sang. Et høydepunkt i den kulturelle kalenderen er den årlige Te Maeva Nui-festivalen i august - en festival Cook Islands kultur med spektakulære dans- og musikkopptredener på National Auditorium. Nyt å feire våre internasjonale arrangementer samtidig som du har en utrolig ferie. Det er så mye å se og gjøre gjennom hele året. Ofte er vi vertskap for internasjonale konkurranser, levende kulturfestivaler og internasjonalt anerkjente musikere som er på tur her gjennom året. Du vil alltid finne noe som skjer, og vil alltid bli ønsket velkommen til å delta med åpne armer. Ikke bare en destinasjon for romantiske par, familiesamfunn er en viktig del av Cook Islands kultur, alle vil være hjertelig velkommen. Det er så mye å holde på med, fra enkle hyggelige ting som krabbe-racing eller snorkling i lagunenes trygge farvann til jungeltur over hele øya. Eller bare å nyte fantastisk kulturell underholdning. Jo mer du utforsker Cook-øyene, desto mer lokal, autentisk mat finner du, varierende fra enkel fersk fisk servert deg der du sitter med føttene i sanden, til førsteklasses restauranter og
alt i mellom. Du kan spise hvert måltid på et nytt sted. Flott fisk som
tunfisk, mahi mahi eller broadbill er typisk - det blir ikke ferskere, selv i de dyreste restaurantene i hele verden. Øyenes nattunderholdning er et must: vakker dans, tradisjonelle kostymer og fascinerende trommer. Publikums deltakelse i uradansen er et høydepunkt. Omgitt av Stillehavet, venter lokale fiskere utover revet før soloppgang, og hjelper oss med å bekrefte  ryktet om å skape det beste kjøkkenet i Stillehavet. Frisk sjømat rett opp av havet, tilberedt med deilige lokale ingredienser fra våre næringsrike, fiske og sjødyr-rike vulkanske øy-hager.
Vi er ikke kalt The Cook Islands for ingenting. Uansett hva du føler for, er valget mellom spisesteder stort og variert i vår lille nasjon. Buffet måltider har lokale retter som ika mata (marinert rå fisk) og umu tilberedt i en tradisjonell jordovn. Et perfekt måltid kan være strand fisk og chips, street hawker retter på nattmarkedet eller fin servering på en restaurant. I tillegg til gourmet burgere, pizza og fiskesmørbrød ved vannkanten, er det mange fargerike kafeer som serverer lette måltider og ditt valg av god kaffe.


Den spektakulære naturlige skjønnheten til et lite paradis er mer enn bare flotte strender. Storslåtte jungelkledde fjell i det indre, som Jurassic Park uten dinosaurer. Gå tilbake i tid for å finne et paradis forfriskende u-utviklet. Frodig grønn vegetasjon overalt, varme lokalbefolkninger i enkle, men fargerike hus, det er som Hawaii for 50 år siden. Fra tropisk jungel med fjelltopper til velstelte hager med kafeer,- det er enkelt å utforske innlandet. Med bare 32 km rundt rundt hele Rarotonga, tar det bare 45 minutter å kjøre med scooter eller bil. Eller for en mer avslappende øy tur, kan du  hoppe på en lokal buss og få en hyggelig kommentar fra sjåføren om de stedene som siver forbi. Eventyr søkere vil elske å komme seg utenfor vanlige spor med en rekke innlands opplevelsesturer: fra buggies, quad-sykler og 4WD til eco-syklingsturer med lokale guider. For de som vil slappe mer av, er kanskje golf og minigolfbaner å foretrekke.


Sykling.

Sykling er en fin måte å oppleve øyas frihet på. Velg mellom guidede terrengsykkelturer gjennom utfordrende terreng eller bare leie noen selv og oppdag øyen i eget tempo.


Fotturer.

Et must for turgåere er 'Cross Island' stier på Rarotonga. Enten på egen hånd eller med den tradisjonelle medisinmannen Pa og hans nevø, der besøkende vil bli fortalt om lokale medisinske planter, flora og fauna. Dette og en rekke andre turer krever en god grad av kondisjon, og bør ikke forsøkes uten å først informere andre om dine planer.
Vi skryter av det beste nattelivet på alle øyene i Sør-Stillehavet. Mingle med den vennlige lokalbefolkningen i frilufts barer. Ta en drink og nyt show, kanskje lokal levende musikk eller en fantastisk solnedgang utover Stillehavet. Eller vil du noe mer, så gå til en av våre nattklubber eller bli med på et natteliv, hvor bussen til festen er inkludert i utflukten. Fremfor alt, mens vårt natteliv er spennende og eksotisk, er det ekstremt trygt. Fri for fare, alle her er velkommen.

På Cook-øyene finner du et utsøkt utvalg av unike håndverk, smykker, kunst og klær til salgs i et utmerket utvalg. Rito hatter er intrikat vevet fra strippet kokosnøtt, og pareu, et stoff trykt i en rekke farger og mønstre som en sarong. Begge er en viktig del av hverdagen. Wooden carvings som klubber, spyd, kanoer, forskjellige trommer (pate) og ukulele er populære. De håndstikkete dynene, kjent som tivaevae, er høyt verdsatt. Som resten av Cook-øyene er den mest romantiske suveniren liten, men perfekt laget. Manihiki i nord eksporterer kultiverte sorte perler til Rarotonga, der de settes inn i high fashion smykker.


Den naturlige skjønnheten i vårt lille paradis er det perfekte miljøet for å koble av, rømme byen, og for litt tropisk fred og ro. Tidlig morgen yoga klasser er ledet av kvalifiserte lokale instruktører i frodige omgivelser med fantastisk utsikt. Et must er en SUP paddleboard yoga økt på det krystallblå vannet i lagunen. Hvorfor ikke nyte en spa-behandling på en av de mange spaene og salongene rundt øya? Massasje, kroppsinnpakning og scrubs, ansiktsbehandlinger og strandbehandlinger er bare noe av alt som tilbys. Cook Islands innbyggere elsker sin sport, spesielt rugby, basketball, fotball og cricket. Hver sport har en sesong i løpet av året, og du kan nyte inter-village-spillene som holder kamper på vertsbyens idrettsbane. Vi har squash-, tennis- og beachvolleyballbaner, og ni hulls golfbaner i både Rarotonga og Aitutaki. Naturligvis har et lite paradis to minigolfbaner også. Rarotonga Game Fishing Club ønsker alle besøkende velkommen og har en velutviklet bar. For å holde deg i form, er du velkommen til å trene på CrossFit senteret i Arorangi eller treningssentre rett overfor flyplassen og i Kent Hall, Titikaveka. Forskjellige trenings klasser finnes rundt øya, inkludert ura danseklasse i trappehallen i byen. Denne benyttes av både lokalbefolkningen og besøkende. Nyt varme tropiske temperaturer, krystallklart vann og en overflod av levende liv like under overflaten. Vakre strender og trygge laguner gjør svømming og snorkling så populær, med vannaktiviteter som passer for alle. I vårt lille paradis er stranden hvor du er. Den beste delen er å finne en lang strekning av hvit sand og blå lagune helt for deg selv. Den fantastiske utsikten på Cook-øyene fortsetter under krystallklart vann. Marin livet er rikelig, fargerikt og mangfoldig i lagunen. Snorkle rett utenfor stranden, utforske levende korallrev rundt hele øya. Perfekte forhold gir både imponerende sikt og varmt vann hele året. Spør din vert eller en lokal for veibeskrivelse til de beste stedene for å se en rekke fiskesorter, utforske korall-labyrinter og du kan til og med svømme med skilpadder. Lagoon cruise hjelper deg med å snorkle på de beste stedene med stil, med grill lunsjer på motus (øyer) inkludert. De fleste av våre fantastisk vakre strender er gratis og åpne for alle; bare utforske øya og avkjøl deg hvor du vil. Lagunestrømmene er grunne med sandbunn, noe som gjør det trygt å svømme og slappe av. På slutten av dagen, slår ingenting en spasertur for å fange en gyllen solnedgang. Varmt vann - våre varme farvann varierer fra 23 ° C til 28 ° C, noe som gjør dem innbydende hele året. Det er ingen farlige sjødyr, og turistene kan svømme overalt, unntatt nær passasjer i revet. De er meget godt skiltet, de kan ha sterke riper, er farlige og unngås helst. Velg blant de mange måtene å nyte vår akvatiske lekeplass. Det er så mye å se og utforske, du kan gå ut hver dag og aldri ha det samme eventyret to ganger.

Enda flere muligheter oppstår mellom juli og oktober, pukkelhvalens sesong. Perfekt for de store turkise lekeplassene på Cookøyene, går paddle boarding og lagunen sammen som bikini og solskinn. En fin måte å cruise og utforske, det er så mye å se. Stå opp padling er en fin måte å oppdage gigantisk, pulserende blå papegøye fisk, skilpadder og enormt mye mer.


Dykking i Rarotonga og Aitutaki.

Rarotonga er et vulkansk svakt skrånende platå som går ned i en 4500m dyp avgrunn med en overflod av korallformasjoner. Alle dykkerturer er båtbaserte, og de fleste dykkestedene ligger bare ti minutter fra avreisepunktet.
Med over 30 dykkesteder er det mange muligheter for nybegynnere til avanserte. Dykkere som søker etter grotter, fargerike marine liv og skilpadder, vil ikke bli skuffet i Aitutaki, der et stort antall dykkesteder er på tilbud, inkludert nattdykk
Regelmessige møter med rokke, gigantiske tunfisk, fargerike fiskestimer og mulighet for pukkelhvaler fra juli til oktober. · Grunne laguner renner ut i havet ved passasjer, og tilbyr spennende canyondykk med haier, stråler og skilpadder. · Drop offs, kunstige skipsvrak rev og korallhager. · Nattdykk, lagunedykk, 1 eller 2 tankdykk, nybegynnerdykk og en rekke kurs fra åpent vann, avansert åpent vann, dyphavsdykking, båtdykking og mange flere. · Familie dykkeropplevelser - barn på 8 år og eldre kan lære å dykke i det trygge, klare vannet i lagunen. · Noen av de mest sjeldne fiskene i verden - Paradis for en makrofotograf. En kite-surfers nirvana, vårt lille paradis, gir perfekte forhold for erfarne og nybegynnere. Klare, romslige laguner på Rarotonga og Aitutaki, varme tropiske farvann og passelig østlig vind, alt fra 15-30 knop. Ikke for nybegynnere, -vårt lille paradis er hjemmet til hardtslående reef-pass bølger, elsket av erfarne rev surfere. Som de fleste av bølgene er de raske og korte, og bryter over ekstremt grunne korallrev og passer best til body boarders. Beste tid å surfe - Rarotonga har bølger hele året, med ulike rev brudd som vender forskjellige veier. Den beste surfetiden er den australske sommeren som er fra november til mars.


Sportsfiske

Rarotonga og Aitutaki har et stort antall gigantiske tunfisk. Den gigantiske tunfisken, eller "GT", er en flott sportsfisk, og mange fiskere opplever spenningen ved dette fisket. Fiske på Rarotonga er unikt da øya bare har en 36 km lang kyststripe.

Hjemreisedag:

Hjemreise: Dere beholder leiligheten vår til langt ut på dagen da flyet har avgang sent om kvelden.

Flyet vårt går normalt rundt midnatt og dere flyr samme veien tilbake som vi kom. Nøyaktige flytider er på forespørsel.Forbehold:

Vi tar forbehold om endring i programmet grunnet forhold vi ikke kan ha kontroll på.
Cruise Ferie A/S tar forbehold om følgende hendelser:
Valutaendringer.
Andre omstendigheter som vi ikke har rådighet over eller ikke kunne ha forutsett.

Påmelding:

  • Påmelding gjest 1
  • Påmelding gjest 2
  • Valg